Edge of Tomorrow | Na rubu buducnosti

“Edge of Tomorrow” je vrlo zanimljiv i “pametan” SF akcijski triler koji je vrlo nepredvidljiv i pravi je užitak bio gledati ga. Film je snimljen prema japanskoj noveli “All You Need Is Kill”.

Edge of Tomorrow je vrlo dobar akcijski SF ratni triler sa jako dobro razrađenim scenarijem te lijepo zaokruženim krajem. Ovo nije još samo jedan od onih loših pokušaja, već stvarno zabavan i uzbudljiv film koji se apsolutno isplati pogledati, pa čak i ako niste ljubitelj SF-a. Uzevši u obzir sve navedeno, radi se o jednom jako pozitivnom iznenađenju, mene je lično zapanio…. Evo sad ću da ga gledam opet…

Naime, redatelj Doug Liman započinje dosta tradicionalno sa prikazom vijesti, tj. snimke dolaska izvanzemaljaca  i otpor čovječanstva pri obrani svojeg planeta. Iako se na neki način radi o putovanju kroz vrijeme, pa je film dosta složen, vjerujem da niko neće imati nikakvih problema sa razumijevanjem filma jer je brilijantno napravljen. Ono, ideja je tako jednostavna a tako dobra.

Tom-Cruise-in-Edge-of-Tomorrow-Reviews

Prilikom slijetanja na plažu i bitke koja podsjeća na “dan D”, Bill Cage (Tom Cruise) ubija aliena “Mimika” koji povezuje Cagea sa glavnim izvanzemaljcem koji kontrolira sve Mimike, i baca ga u vremensku petlju  (time loop). Svaki put kada Cage pogine, vrijeme se vraća natrag, i on se budi 24 sata prije nego što je stekao moć od izvanzemaljca.

Edgeof

Cage ne razumije što se događa sve dok ne upozna poznatu ratnicu Ritu (Emily Blunt), koja će mu objasniti što mu se događa. Daje mu upute: “Kada se probudiš, dođi ovdje i pronađi me”.

edge-of-tomorrow-15

Svaki put kada ju pronađe, Rita ga trenira i uči borbenim vještinama i informira ga kakve sve sposobnosti posjeduje u ratničkom oklopu. Zatim mu daje drugu vrlo važnu informaciju: “Sad slušaj pažljivo. To je vrlo važno pravilo. To je jedino pravilo. Ako ćeš biti ozlijeđen u borbi, bolje se pobrini da umreš… “.

edge-of-tomorrow-tom-cruise

Cage i Rita zajedno se bore svaki dan iznova protiv Mimika, a Cage svakim danom sve više napreduje u borbenim sposobnostima, što ih dovodi sve bliže i bliže pobjedi protiv neprijatelja.

edge-of-tomorrow-tom-cruise-02-636-380
Tom Cruise je na početku zbunjeni i prestrašeni časnik vojske koji na početku ne zna što se događa, ali kasnije prerasta u pravog ratnika što se od njega i očekivalo. Emily Blunt predstavlja uglavnom neljubaznu i nepristupačnu ratnicu na početku filma, a uz Toma Cruisea, njezina gluma tokom filma postaje sve bolja.

Ovaj film je prepun akcije i spektakla.

Edgeof

Film daje gledateljima osjećaj da je scenarij već poznat, a samo ponavljanje scena u filmu u niti jednom trenu nije naporno niti dosadno. Izvanzemaljci “Mimici” nisu jako impresivni i zanimljivi izgledom, ali je interesantno gledati ljudski element u ratu za koji se vrijedi boriti. Unatoč jednostavnoj misiji Cagea i ponavljanju nekih scena, film nas drži napetim i intrigira konstantno. Brzi su prijelazi između scena borbe na plaži i njegovog treninga sa Ritom, a između navedenih scena su ubačena i poneka iznenađenja.

edge_of_tomorrow-wide

Edge of Tomorrow torrent
Edge of Tomorrow titl
Edge of Tomorrow online sa prevodom

Za Krajiškinju :
Edge of Tomorrow der Film (synchronized on Germany)

Moja ocjena 9/10 !!!!
Definitivno film za pogledati 🙂

2 thoughts on “Edge of Tomorrow | Na rubu buducnosti”

Leave a Reply

Your email address will not be published.